Tankar som vandrar

Naturen kan få mycket att börja växa så även våra tankar och drömmar.  Jag har lagt märke till att mina promenader i skiftande naturmiljöer gör så att nya idéer och lösningar växer fram hos mig- det är rena eurekaeffekten. Men jag vet inte riktigt vilken roll naturen har. Det jag vet är att tankar väcks  av både  yttre och inre stimuli och det är när tankarna får färdas fritt genom hela den neurologiska systemet som en helt ny idé kan födas. Det finns en speciell ” hub” (mötesplats) i hjärnan där mängder av tankar möts vilket gör att det då och då föds nya tankar och idéer. Det gäller bara att få igång flödet….

Jag är övertygad om att vissa naturmiljöer gynnar igångsättandet av detta tankeflöde.Jag har under en lång tid drömt om att få ingå i en forskargrupp inom ramen för  svensk miljöpsykologi. Ovanstående frågeställning står då högt på listan över intressanta uppslag.

Vad drömmer du om? Ta gärna en promenad medan du funderar.

/Drömfångaren

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.